Övriga resor

Många som besöker Stora Karlsö väljer att bo över på ön. Det är ett sätt att upptäcka mer av denna speciella ö och känna att man har ön för sig själv när sista båten gått. Lugn och frid vilar över ön när den ljumma sommarkvällen kommer, och den klara luften och det kristallklara vattnet möter dig på morgonen.

Till och från Klintehamn

Stora Karlsö ligger på sydvästra sidan om Gotland och du reser ut till ön med båt från Klintehamn. Med bil tar det ca 30 minuter från Visby och med buss ca 45 minuter. Gratis parkering finns vid hamnen i Klintehamn.

Läs mer om hur du reser till och på Gotland

Med egen båt till ön

Du är också välkommen att besöka Stora Karlsö med egen båt. Privata båtar får endast lägga till i Norderhamn och på den västra sidan av bryggan eftersom den östra sidan används av Karlsöbåten. 

Läs mer om att besöka Stora Karlsö med egen båt

Konferens eller skolresa

Många besöker förstås Stora Karlsö på sin semester, men det finns också möjlighet att anordna konferens på ön. Själva konferenslokalen ligger uppe på fyrområdet alldeles vid klippkanten mot havet med stora fönster ut mot Östersjön. Kanske Sveriges mäktigaste konferensplats?

Läs mer om konferens på Stora Karlsö

Många skolklasser åker till Stora Karlsö, antingen på dagsbesök eller med övernattning, en upplevelse för livet. Skolresor erbjuds rabatterat pris på resan till Stora Karlsö. Kontakta oss för offert och förslag.

Läs mer om skolresor till Stora Karlsö.

Det går också att boka chartrade turer för andra större grupper, kontakta bokningen för mer information och prisförslag.

Lilla Karlsö

Under delar av säsongen trafikerar båten till Stora Karlsö också Lilla Karlsö. 

Läs mer om Lilla Karlsö, turlista och priser

Vill du veta vad som händer på Stora Karlsö?