Aktuellt

Vissa saker finns alltid här. Som ljuset, stenarna, lugnet och närvaron. Andra saker sker ibland – passa på att uppleva några särskilda höjdpunkter på ön!

Gå en kurs på Stora Karlsö

Vi erbjuder populära kurser i samarbete med Våra kurser anordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, Gotlands folkhögskola och GotlandNature. Mat och boende, professionell kursledning och trevligt sällskap ingår i kursen.


 


Läs mer om årets kurser

Kvällsturer

Lördagarna 20 maj, 17 juni, 15 juli och 12 augusti 2023 kommer det gå att åka ut till ön & äta middag på kvällen, utan att övernatta. Båten avgår kl 16:10 från Klintehamn och går tillbaka mellan 20:30 och 21:00.


Restaurangen kommer att ha fina erbjudanden på mat och dryck. Håll utkik här och på restaurangens Facebook-sida för aktuell information!


Kvällsturer 2023

Musik och samtal i restaurangen

Den 24 juli bjuder restaurangen på Stora Karlsö in till författarsamtal med Per J Andersson, en av grundarna av resetidningen Vagabond, och aktuell med reportageboken Drömmen om en ö. Det blir också musikkvällar, bl.a. den 20 juli med Varat, en duo som består av musikerna Amanda Fritzén och Viktor BrobackeKonstutställning i restaurangen

Varje år får en ny konstutställning ta plats i restaurangen på Stora Karlsö.


Läs mer om årets konstutställning

Orkidéevandring 17 maj

En dag varje år, när orkidéeängarna står i fullaste prakt, anordnas en orkidévandring med Gun Ingemarsson som guide. Vandringen är mycket populär och brukar snabbt bli fullbokad så skynda dig att boka!


Orkidévandring

KarlsödagenFira nationaldagen 6 juni på Stora Karlsö!

På nationaldagen 6 juni fortsätter vår tradition med en Karlsödag med olika arrangemang på ön. Båten går många turer under dagen mellan Klintehamn-Stora Karlsö och du kan stanna några timmar eller ända fram till kvällen. Du kan följa med på guideturer med speciella teman som fåglar, växter, småkryp, arkeologi, historia eller fyren. Flera gånger under dagen arrangerar vi särskilda barnturer. Förutom våra egna duktiga guider kommer experter på olika områden att delta. Båtresan Stora Karlsö-Klintehamn är kraftigt rabatterad under Karlsödagen.


Karlsödagen 2023 - program och priser

Vill du veta vad som händer på Stora Karlsö?