Våra boenden

NorderhamnBåten anländer till Norderhamn. I Norderhamn, eller hamnen som den ofta benämns, ligger också restaurangen och muséet. Här kan du bada direkt från stranden eller hoppa i från bryggan, ta en titt i den gamla fiskeboden i sten, Mosebod, eller vandra runt och titta på fyrkantsgravarna och andra forntida lämningar liksom göra en kort promenad till grottan Stora Förvar.

I Norderhamn finns det gjutna betonggångar mellan bryggan, restaurangen, muséet och en WC för personer med funktionsnedsättning, som möjliggör för fler att komma ut och njuta av stillheten på ön.

I Norderhamn erbjuder vi dessa boenden:


Fiskestugorna

De båda fiskestugorna i Norderhamn, Babette och Kerstin, är våra mest moderna och bekväma boenden. Fiskestugorna tillkom 2015 och är byggda i traditionell gotländsk bulhusteknik. De liknar utseendemässigt de gamla fiskebodar som fanns på ön för länge sedan. Fiskestugorna är smakfullt inredda i gotländsk stil med sköna sängar och vacker utsikt. Här får du ett bekvämt boende i nära anslutning till restaurangen, båten och muséet.

Två av rummen i fiskestugorna, Kerstin Södra och Babette Östra, är dessutom anpassade för gäster med funktionsnedsättningar, utan trösklar och med plats för rullstol och i nära anslutning till en WC.

Toaletter och utedusch finns i området.

I detta boende ingår frukost, lunch och 1-rätters middag i restaurangen. Självhushåll är inte möjligt.

  • Kerstin Norra: 2 sängar
  • Kerstin Södra: 2 sängar, anpassat för personer med funktionsnedsättningar
  • Babette Östra: 2 sängar, anpassat för personer med funktionsnedsättningar
  • Babette västra: 2 sängar, i vinkel

Pris per natt från: 2600 kr för 2 personer.


Herrbodi

I Norderhamn finns också en fiskebod i original från 1800-talet, Herrbodi, med två rum. Rummen saknar fönster och har en enkel men charmig inredning i ursprunglig stil. Det större rummet har en öppen vedspis men dessa rum kan upplevas kalla på försommarkvällarna.

Toaletter och utedusch i området.

Här kan du välja mellan självhushåll i det gemensamma köket i Hien, ca 400 meter bort eller att äta i restaurangen.

Herrbodi Norra: 1 säng
Herrbodi Södra: 3 sängar

Pris per natt från: 1020 kr för 2 personer.


KP Södra

I byggnaden närmast berget, en trappa upp, ligger detta rum med utsikt mot ön och kalkstensklipporna. Handfat på rummet.

Toaletter en trappa ned och utedusch i området.

I detta boende ingår frukost, lunch och 1-rätters middag i restaurangen. Självhushåll är inte möjligt.

KP Södra: 3 sängar.

Pris per natt från: 2460 kr för 2 personer.

Tillgänglig under maj.


GlampingtältVälkommen att bo bekvämt mitt i naturen!

Att bo i glampingtält i Norderhamn är att uppleva det förtrollande med att sova i tält. Samtidigt som man njuter av karlsös natur och skönhet kopplar man av i en bekväm och stilren tältupplevelse. Glamping på Stora Karlsö är en unik och exklusiv upplevelse eftersom vi har ett tillfälligt tillstånd för tälten under en begränsad tid.

Skönt inredda med allt vad du kan tänkas behöva. Här finns ingen el men väl solcells- och batterilampor, powerbank till mobilen, varmvattenflaska för extra värme i sängen. Så med all bekvämlighet kan du njuta av en fullkomlig naturupplevelse med fågelläten och vågskvalp både vid insomnande och uppvaknande. Med våra morgonrockar och badtofflor vill vi bjuda in till minst ett dopp i havet.

Samtliga måltider serveras i Karlsörestaurangen, varifrån du både kan skåda fågel och beundra solnedgången samtidigt som du blir serverad god mat och dryck. Råvarorna är ekologiska och lokala i så stor utsträckning som möjligt, mycket grönt, fisk från hållbart kustnära fiske och i första hand kött från gårdar på ön.

För dig som är ovan tältare el glampare: I tälten finns all information du kan behöva om hur du ska få till en riktigt lyckad upplevelse. Och självklart finns våra boendevärdar tillgängliga för att svara på frågor.

I dessa tält trivs vuxna bäst och barn kan därför inte bokas varken med extrasäng eller sovandes mellan föräldrarna.

Toaletter och utedusch finns ett stenkast från tältet.

I detta boende ingår frukost, lunch och 1- eller 3-rätters middag i restaurangen. Självhushåll är inte möjligt.

Glampingtält Östra: 1 säng för 2 personer, 180 cm bred
Glampingtält Västra: 1 säng för 2 personer, 180 cm bred

Pris per natt från: 3740 kr för 2 personer.

Tillgängliga från 1 juni.

Läs mer om vad tälten är utrustade med

Vill du veta vad som händer på Stora Karlsö?