Våra boenden

HienHien kallas den undanskymda viken som du kommer till när du går längs stranden västerut, på väg upp mot fyren. Ca 400 m från Norderhamn. I bortre änden av Hien ligger den branta fyrtrappan upp till fyrområdet och vid stranden finns en fin badbrygga. I Hien kan du njuta av solnedgången från Wöhlerhyllan eller prova den gamla fyrtrappan upp till platån.

Här finns ett gemensamhetskök och en toalettbyggnad med dusch. Här finns också olika boendealternativ av varierande standard:


Hiheim

Ett litet hus från slutet av 1800-talet som angränsar till Jaktpaviljongen, där det gemensamma köket ligger. Rummen har handfat. Här kan du välja fritt mellan självhushåll eller att äta i restaurangen.

Toaletter och dusch i området, ca 30-50 meter från boendet. Det gemensamma köket ligger runt hörnet.

Hiheim Norra: 1 säng
Hiheim Södra: 2 sängar

Pris per natt från: 1060 kr för 2 personer.


Spanghytte

Detta hus i Hien var Willy Wöhlers sommarstuga och har ett stort allmänrum med öppen spis. Innanför ligger de båda rummen med tvättfat på rummen. Här kan du välja fritt mellan självhushåll eller att äta i restaurangen.

Toaletter och dusch i området, ca 30-50 meter från boendet. Det gemensamma köket i grannbyggnaden, ca 30 meter från boendet.

Spanghytte Östra: 2 sängar
Spanghytte Västra: 2 sängar

Pris per natt från: 1060 kr för 2 personer.


Lindholms bod– så nära havet du kan komma

Lindholms bod kallas den röda lilla sjöboden vid strandkanten i Hien. Här finns ingen uppvärmning. Takets solcellspanel räcker precis till ett par lampor och mobilladdning. Med dörren öppen mot havet njuter du av vågornas skvalp och fåglarnas läten och du har fem meter till badbryggan. Här kan du välja fritt mellan självhushåll eller att äta i restaurangen.

Toaletter, dusch och det gemensamma köket i området, ca 30-50 meter från boendet.

Lindholms bod: 2 sängar.

Pris per natt från: 1195 kr för 2 personer.


Strandhuset

Längst bort i Hien, vid foten av fyrtrappan, ligger Strandhuset. Det är byggt 2007 i så kallad skiftesverksteknik som man på Gotland ofta kallar för bulhus. Byggtekniken gör att ljud vandrar lätt mellan rummen, därför ställs skor av innan man kliver upp för trappan till övervåningen. Utanför dörren har du stranden bara ett stenkast från dig. Närmare havet kan du nästan inte komma. På nedervåningen finns två rum med hög standard. Till övervåningen leder en brant trappa där det finns tre ljusa och fräscha rum.

Här kan du välja fritt mellan självhushåll eller att äta i restaurangen.

Toaletter och dusch på bottenvåningens gavel i samma byggnad. Det gemensamma köket i området, ca 50 meter från boendet.

Bottenvåningen

Strandhuset Östra: 2 sängar.
Strandhuset Västra: 2 sängar och 2 separata bäddar i bäddsoffa.

Övervåningen

Strandhuset Lilla: 2 sängar.
Strandhuset Mellan: 4 sängar.
Strandhuset Stora: 5 sängar.

Pris per natt från: 1195 kr för 2 personer.


Vill du veta vad som händer på Stora Karlsö?