Våra boenden

Fyrområdet

När man bor uppe på fyrplatån har man en svindlande vacker utsikt över Stora Karlsö och Östersjön. När mörkret sänker sig påminner fyrens blänk om svunna tider. Härifrån hörs sillgrisslornas knorrande och svalornas lekfulla skrik extra nära. Åt vilket håll du än ser är utsikten vidunderlig och platsen är en bra startpunkt för utforskande av ön.

Till fyrområdet kommer man genom att från Norderhamn följa stigen förbi Hienviken och gå uppför den branta fyrtrappan, ca 800 meter.

På fyrområdet – i fyrbyn – kan man bo i fyren (dock stängd under 2023–2025 för renovering) eller i de gamla fyrvaktarbostäderna. Boendet är gammaldags men bekvämt. Bergshyddan, i sänkan på väg upp mot fyren, har enklare standard.

I Fyrmästarbostaden och Fyren finns kök, WC och dusch i nära anslutning till rummen. Här väljer man fritt mellan självhushåll eller att äta i restaurangen.


Fyrmästaren

På fyrområdet kan man bo i fyrmästarens gamla bostad. Från husets kök har du känslan av att ha blick över hela ön och på kvällen gör sig fyrlampans sken påmind. Här finns tre rum och ett gemensamt kök. Du kan välja fritt mellan självhushåll eller att äta i restaurangen.

WC och dusch finns i nära anslutning till rummen i samma byggnad.

Fyrmästaren Norra: 2 sängar.
Fyrmästaren Södra: 2 sängar.
Fyrmästaren Östra: 2 sängar och 2 sängar i våningssäng där underslafen är 120 cm bred.

Pris per natt från: 1230 kr för 2 personer.


Fyrbiträdet

På fyrområdet kan man bo i fyrbiträdets gamla bostad. Kök finns i det ena av de två rummen. För rummet utan kök nyttjas det gemensamma köket i Fyrmästaren, huset bredvid. WC och dusch finns också i huset bredvid. Bakom huset finns dessutom ett utedass med Sveriges vackraste utsikt. Välj fritt mellan självhushåll eller att äta i restaurangen.

Fyrbiträdet Norra: 2 sängar
Fyrbiträdet Södra: 2 sängar och 1-2 platser i en bäddsoffa om 120 cm.

Pris per natt från: 1165 kr för 2 personer.


Fyrhuset

På fyrplatån kan man bo i den gamla fyrbyggnaden som byggdes 1887. Här finns ett 4-bäddsrum och två 2-bäddsrum som delar kök och badrum i nära anslutning till rummen. Högst upp finns också ett 2-bäddsrum med eget kök och badrum.

Här kan du välja fritt mellan självhushåll eller att äta i restaurangen.

OBS – fyrhuset är stängt för uthyrning under 2023–2025 på grund av renovering. Den som önskar bo på fyrområdet hänvisas till Fyrmästarens bostad och Fyrbiträdesbostaden, bredvid fyrhuset.


Bergshyddan

Nedanför fyrområdet, strax ovanför fyrtrappan, ligger Bergshyddan inbäddad i grönska. Den soliga uteplatsen inbjuder till långa kaffepauser före och efter utflykter på ön. Huset har tre rum och ett gemensamt kök liksom handfat/tvättrum.

Här kan du välja mellan självhushåll eller att äta i restaurangen.

Toaletter och dusch finns nedanför fyrtrappan i Hienviken, ca 100 meter från boendet. Utedass finns ca 30 meter från boendet.

Bergshyddan 1: 4 sängar i två äldre våningssängar.
Bergshyddan 2: 2 sängar i ny modell av våningssäng.
Bergshyddan 3: 2 sängar i ny modell av våningssäng.

Pris per natt från: 940 kr för 2 personer.

Tillgängligt från 22 juli.


Vill du veta vad som händer på Stora Karlsö?