Resa till Stora Karlsö

Lilla Karlsö

Liksom på Stora Karlsö är naturen på Lilla Karlsö unik och oexploaterad. Även på Lilla Karlsö häckar tusentals sillgrisslor och tordmular i klippbranterna. Med hjälp av guider får man gå på en spännande vandring förbi fågelklippor och sälkobbar, följa slänterna och vandra upp på öns vida platå. På ön finns grottor och många ovanliga växter som karlsösallat, hjärtstilla och hylsnejlika. Gutefår betar på ön, vars historia började redan för cirka 400 miljoner år sedan då karlsöarna bildades. Lilla Karlsö ägs av Naturskyddsföreningen.

Det finns ingen servering på Lilla Karlsö, så tag med matsäck. Det finns möjlighet att övernatta i ett mindre hus med enkla kokmöjligheter. I ett litet museum finns fossiler och andra naturfynd samlade. Bokning av båt och boende sker genom Karlsöbolaget.

Boka på telefon 0498-240500 eller e-posta till boka@lillakarlso.se.

Res till Lilla Karlsö

Under delar av säsongen trafikerar Karlsöbåten Lilla Karlsö med dagliga turer (begränsat antal platser).

3 juli – 13 aug

Avresa från Klintehamn kl 09:30 och hemresa från Lilla Karlsö kl 15:20. Övernattare åker hem med morgonbåten, kl 10:20.

20 maj – 2 juli samt 14 aug – 18 aug

Endast grupper. Gruppbokning skall göras senast 1 vecka innan avresa, och kostnaden är minst 11 ordinarie biljetter.

För bokning eller mer information, kontakta Karlsöbokningen: Telefon 0498-240500 eller e-post till boka@lillakarlso.se. Du kan också boka genom vår Internetbokning.

Priser

Pris för båtresan till Lilla Karlsö är 445 kr för vuxna och 195 kr för barn (6-15 år).

Det är också möjligt att besöka både Lilla och Stora Karlsö genom en kombibiljett. Pris för vuxna är 880 kr och för barn (6-15 år) 350 kr. Obs att kombibiljett inte kan bokas via Internet. Kontakta Karlsöbokningen för personlig service via telefon 0498-240500 eller e-post till boka@lillakarlso.se

Övernattning på Lilla Karlsö kostar 500 kr/bädd för vuxna och 200 kr/bädd för barn. Ensam i stugan betalar man barnpris för tomma bäddar.

 

Läs mer om Lilla Karlsö

Länsstyrelsens hemsida

Vill du veta vad som händer på Stora Karlsö?