Bo på Stora Karlsö

Fyrbyn

På fyrplatån kan man bo i fyren eller i de gamla fyrvaktarbostäderna. Boendet är gammaldags men bekvämt. Kök, WC och dusch finns i nära anslutning till rummen. Välj mellan självhushåll eller att äta i restaurangen.

När man bor uppe på fyrplatån har man en svindlande vacker utsikt över Stora Karlsö och Östersjön.

 


Fyrhuset

På fyrplatån kan man bo i den gamla fyren som byggdes 1887. Här finns ett 4-bäddsrum och två 2-bäddsrum som delar kök och badrum i nära anslutning till rummen. Högst upp finns också ett 2-bäddsrum med eget kök och badrum.


OBS – fyrhuset är stängt för uthyrning under 2023 och 2024 på grund av renovering, och i nuläget tar vi inte emot några bokningar för fyrhuset under 2023-2024. Den som önskar bo på fyrplatån hänvisas till Fyrmästarens bostad och Fyrbiträdesbostaden, bredvid fyrhuset.


 Fyrmästarens bostad

På fyrplatån kan man bo i fyrmästarens gamla bostad. I fyrmästarbostaden finns ett 4-bäddsrum och två 2-bäddsrum. Kök, WC och dusch finns i nära anslutning till rummen.Fyrbiträdets bostad

På fyrplatån kan man bo i fyrbiträdets gamla bostad. Kök finns i det ena av de två rummen. För rummet utan kök nyttjar du köket som finns i huset bredvid. WC och dusch finns också i huset bredvid. Bakom huset finns dessutom ett utedass med Sveriges vackraste utsikt.


Vill du veta vad som händer på Stora Karlsö?