Bo på Stora Karlsö

Fyrbyn

På fyrplatån kan man bo i fyren eller i de gamla fyrvaktarbostäderna. Här är standarden lite högre och linne och städning ingår. Boendet är gammaldags men bekvämt. Kök, WC och dusch finns i nära anslutning till rummen. Även här väljer man mellan självhushåll eller att äta i restaurangen.

När man bor uppe på fyrplatån har man en svindlande vacker utsikt över Stora Karlsö och Östersjön.

 


Fyrhuset

På fyrplatån kan man bo i den gamla fyren som byggdes 1887. Här finns ett 4-bäddsrum och två 2-bäddsrum som delar kök och badrum i nära anslutning till rummen. Högst upp finns också ett 2-bäddsrum med eget kök och badrum.


OBS – fyrhuset är stängt för uthyrning under 2023 på grund av renovering, och i nuläget tar vi inte emot några bokningar för fyrhuset under 2023. Den som önskar bo på fyrplatån hänvisas till Fyrmästarens bostad och Fyrbiträdesbostaden, bredvid fyrhuset.


 Fyrmästarens bostad

På fyrplatån kan man bo i fyrmästarens gamla bostad. I fyrmästarbostaden finns ett 4-bäddsrum och två 2-bäddsrum. Kök, WC och dusch finns i nära anslutning till rummen.Fyrbiträdets bostad

På fyrplatån kan man bo i fyrbiträdets gamla bostad. Kök finns i det ena av de två rummen. För rummet utan kök nyttjar du köket som finns i huset bredvid. WC och dusch finns också i huset bredvid. Bakom huset finns dessutom ett utedass med Sveriges vackraste utsikt.


Vill du veta vad som händer på Stora Karlsö?