Bo på Stora Karlsö

Många som besöker Stora Karlsö väljer att bo över på ön. Det är ett sätt att upptäcka mer av denna speciella ö och känna att man har ön för sig själv när sista båten gått. Lugn och frid vilar över ön när den ljumma sommarkvällen kommer, och den klara luften och det kristallklara vattnet möter dig på morgonen.

Välkommen att övernatta på Stora Karlsö! 

På fyrplatån – i fyrbyn – kan man bo i fyren eller i de gamla fyrvaktarbostäderna. Boendet är gammaldags men bekvämt. Kök, WC och dusch finns i nära anslutning till rummen. Även här väljer man mellan självhushåll eller att äta i restaurangen. När man bor uppe på fyrplatån har man en svindlande vacker utsikt över Stora Karlsö och Östersjön.

I Hien finns ett helt nytt hus, Strandhuset. Huset är byggt i skiftesverk som man på Gotland ofta kallar för bulhus. Huset – som ligger alldeles intill stranden i den skyddande Hienviken – består av två rum och kan hyras rumsvis.

I Norderhamn finns både gamla charmiga fiskestugor och två helt nybyggda hus i gammal bulhusstil. De nya bulhusen är vårt bekvämaste boende och anpassade för rörelsehindrade besökare. 

I Norderhamn, Hien och Bergshyddan finns boende med vandrarhemsstandard. Du kan välja mellan självhushåll eller att äta dina måltider i restaurangen. I Hien finns det dusch i strandhuset. Badbryggor finns i Hien och i Norderhamn.

Läs mer om våra olika boendealternativ

Vill du veta vad som händer på Stora Karlsö?