Aktuellt

Kvällsturer sommaren 2025

Kvällsturer på lördagar - passa på att äta middag i restaurangen och njuta av det fantastiska kvällsljuset på ön!

Succén fortsätter! Ett stort antal lördagar under säsongen går det att åka ut till ön och äta middag, utan att sova över. I restaurangen blir det bland annat besök av flera av öns duktiga dryckesproducenter, föredrag om Baltic Seabirds projekt på Stora Karlsö och en kväll om forntida liv på ön med både guidning och mat på temat.

Båten går ut kl 14:00 och under högsäsong även kl 16:10. Vi rekommenderar er att åka ut med båten 14.00, för att få ut så mycket som möjligt av besöket. Bar och kafé är öppen hela dagen och från 18.00 serveras middag. Ni bokar enklast både resa och mat via onlinebokningen på hemsidan. Om ni är fler än 8 personer eller har något ni vill fira lite extra, hör av er till restaurangen i förväg.  Kl 21.00 åker båten tillbaka till Klintehamn igen.

Följ våra sociala medier för uppdaterat program!

 

17 maj: Historisk vandring och middag med Nybjörn Gustavsson och Hanna Tunberg

Vi är glada att kunna bjuda in till en specialguidning och middag, med arkeolog Nybjörn Gustavsson och måltidsarkeolog Hanna Tunberg. Ni åker ut med båten 14.00 från Klintehamn, går en specialtur på ön tillsammans med Nybjörn på temat hur livet sett ut på ön tidigare i historien.

Vilka var på ön, vad var favoritmaten, vad hände egentligen på ön? Fanns det kannibaler i Stora Förvar? Var Stora Karlsö järnålderns Berlin eller kanske Ullared? Till middagen har Hanna komponerat en meny med historiska förtecken, både vad gäller mat och dryck, det här vill ni inte missa!

 

28 juni: Snausarve gårdsbryggeri

Bara goda grejer! Äntligen kommer Siltes bästa Nina och Kalle tillbaka till ön. Med sig har de spännande och god öl, inte sällan gjord av lokala råvaror. Blir det något spännande på storflaska, kanske ölcocktails?

 

5 juli

Program ej klart

 

12 juli: Burgsviks bryggeri

Ölprovning med det familjedrivna bryggeriet från södra Gotland. Hör historien bakom Dricku, den smakfulla hyllningen till öns historia och pröva deras olika sorter.

 

19 juli: Boge bränneri

Det lilla hantverksdestilleriet i Boge fullkomligt sprutar ur sig både klassiska och nyskapande destillat, inte sällan i form av spännande samarbeten med andra aktörer på ön. Truls skakar spännande cocktails innan maten, och hjälper dig att välja sprit till sillbordet och maten.

 

26 juli: Baltic Seabird Project

Någon av forskarna som är verksamma inom sjöfågelsprojektet på ön visar och berättar om arbetet. Vad säger oss sillgrisslorna om tillståndet i Östersjön?

 

2 augusti: Wine Makers Dinner med Långmyre vineri

Favorit i repris! Vinmakarparet från Sudret är tillbaka, med sina rosade viner, präglade av helhetstänk och stort hantverkskunnande. Barhäng, smakprov och vinprat före middagen för dem som vill. Till middagen kommer du kunna välja Långmyres viner genomgående.

 

16 augusti: Stiudden och Porfyrstranden

Säsongens sista kvällstur, med en specialguidning till Stiudden och Porfyrstranden med arkeolog Nybjörn Gustavsson.

En fantastisk plats, tillgänglig efter att strandskyddet upphört. Efteråt väntar middag i restaurangen, stjärnhimlen på ön brukar vara spektakulär så här års, kan vi hoppas att det fortfarande går att se lite av meteorregnet Perseiderna?!

 

Restaurangen erbjuder

På kvällsturerna serverar restaurangen Kaptensmiddag.

Kaptensmiddagen är vår trerättersmeny. Middagen börjar med vårt förrättsbord – en  hyllning till det klassiska sillbordet, utökat med lokal fisk, goda gröna smårätter, vårt egna mjölksyrade, oliver, ost & bröd- gotländskt och eko så långt det bara går. Plocka som ni behagar, varför inte ta en öl från något av Gotlands fina bryggerier eller Boge bränneris fina Karlsö-akvavit till? Du hittar den bara hos oss i restaurangen på Stora Karlsö.

Därefter väljer ni varmrätt. Välj mellan:

  • Gotländskt långbakat lammlägg med rostade rotfrukter, pepparsås & säsongens bästa gotländska grönsaker
  • Piggvar från Gutefisk med potatis, brynt smör, säsongens primörer, dill och pepparrot
  • Färsk pasta från Pastamakarna, Fårö med gotländsk ostronskivling, gräddig sås med lagrad ost & ramslök

Till de små finns ugnsrostade kycklingklubbor eller gråärtsfalafel med potatis, grönsaksstavar & örtcreme.

Vi erbjuder också vår skaldjursfat med 4 havskräftor, 2 ostron, 100 g rökta räkor och 100 g färska räkor, baguette, mayo/aioli för 595 kr. Lägg till halv hummer för 150 kr.

Till dessert kan ni välja mellan crème brulée med jordgubbar eller vår dansk-gotländska ostservering.

Självklart går det bra att bara välja varmrätt.

Vi har ett fint utbud öl från ön, ett litet urval drinkar och en liten vinlista med fokus på hållbarhet. Vi gillar ursprungsdruvor och vin från andra öar och hjälper gärna till att välja något som passar till kvällens meny. Självklart finns goda alkoholfria alternativ också.

Ni bokar enklast både resa och mat via onlinebokningen här på hemsidan.

Har ni frågor angående middagen eller är fler än åtta personer, ring Liv på 076-622 59 99.

 

Vill du veta vad som händer på Stora Karlsö?