Aktuellt

Drömmen om en Ö – författarsamtal

Bokomslag: Drömmen om en ö av Per J AnderssonÖarnas magiska dragningskraft – välkommen på författarsamtal måndag 24 juli kl 17:00 i restaurangen på Stora Karlsö

Sedan urminnes tider har öar haft dragningskraft på människan. I tider av politisk och social verkar det som om längtan till öarna tilltar Men vad är det som lockar? Kanske handlar öars magiska dragningskraft ytterst om längtan efter platser som känns avgränsningsbara, överblickbara och trygga i tider av kaos och osäkerhet? Om ett liv fritt från fastlandets tempo och komplexitet. Samtidigt kan ön väcka motstridiga känslor. De är metaforer för paradis och helveten. De representerar både separation och kontinuitet, isolation och samband, såväl i filmen och litteraturen som i verkliga livet.

Per J Andersson, en av grundarna av resetidningen Vagabond, är aktuell med reportageboken Drömmen om en ö där han berättar om tio öar världen runt, alltifrån norrländska arbetarparadiset Norrbyskär via grekiska Amorgos och spanska El Hierro till avlägsna Muravandhoo, Norra Sentinel, Denis Island och Gotland, Fårö och Gotska Sandön. Vi är glada att få bjuda in till ett samtal med Per, hans första besök på ön!

 

Vill du veta vad som händer på Stora Karlsö?